Kurucularımız

Tınaztepe Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nı Vakfedenler; Halidun TINAZTEPE ve İbrahim Feridun TINAZTEPE kardeşlerdir.

Halidun TINAZTEPE

Tınaztepe Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nın Kurucusu Halidun TINAZTEPE 05 Ağustos 1927 yılında Fatih/İSTANBUL’da doğmuştur. İlkokul, Orta Okul ve Lise öğrenimine İstanbul’da devam ederek, İstanbul Ticaret Lisesini bitirmiştir. Öğrenimini müteakip Askerlik hizmetini Yedek Subay olarak yapmıştır.

Babası Cemalettin TINAZTEPE 1923 yılında Antakya’dan İstanbul’a göç ederek 1924 yılında annesi Naciye TINAZTEPE ile evlenmiştir. Halidun TINAZTEPE’nin iki erkek kardeşi bulunmaktadır.

TINAZTEPE ailesi; ticari hayatlarına İstanbul Aksaray’daki dükkânlarında kasaplık, bonmarşe ile başlamış, inşaat faaliyetleri (sektörü) ile devam etmişlerdir. Daha sonra dükkânlarının yerinde bir Otel yapmışlardır. Aksaray’daki mülklerinin istimlak edilmesi nedeniyle Aksaray’dan ayrılmışlardır.

Aile olarak çalışıp kazandıklarını çeşitli yatırımlarla değerlendirmişlerdir. "Cemalettin TINAZTEPE ve Oğulları Kollektif Şirketi" Ünvan'ı ile 70 yılı aşkın bir zaman İstanbul Ticaret Odasında kayıtlı olarak ticari faaliyet göstermişlerdir. 1965 yılında dönemin ilk sinemalarından Bakırköy’de TINAZTEPE Sinemasını açmışlardır. 1973 yılında televizyonun yayılması nedeniyle sinema salonunu; Bakırköy’ün en bilinen, en prestijli ilk çarşısına dönüştürerek TINAZTEPE ÇARŞISI’nın kurulmasını sağlamışlardır.

Eğitime büyük önem veren TINAZTEPE Kardeşler; 1992 yılında merkezi Bakırköy Tınaztepe Çarşısı’nda bulunan “TINAZTEPE EĞİTİM KÜLTÜR VE SOSYAL YARDIMLAŞMA VAKFINI” kurmuşlardır.  Her yıl İlkokuldan Üniversiteye kadar 100’ü aşkın öğrenciye burs vermektedir. Bu güne kadar binlerce öğrenciye karşılıksız burs verilmiştir. Ayrıca, TINAZTEPE Ailesi olarak sekiz (8) adet İlk Okul ve Orta Öğretim Okulu ile bir (1) Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi yaptırmışlardır. Kurucusu oldukları Vakıf aracılığı ile yaptırdıkları bu okullarla ilgilerini maddi ve manevi olarak devam ettirmektedirler.

Halidun TINAZTEPE yaşamı boyunca yapmış olduğu yardım, bağış ve eğitime olan destekleriyle her türlü takdir ve övgüye muhatap olmuştur. Kardeşi Ahmet Münir TINAZTEPE’nin vefatından sonra tüm mal varlığını TSK Mehmetçik Vakfına bağışlamasından dolayı Kollektif Şirket ismini "Mehmetçik Vakfı ve Tınaztepe Gayrimenkul Yönetimi Ticaret Limited Şirketi" olarak değiştirmiştir.

Halen Tınaztepe Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nın ve Mehmetçik Vakfı ve Tınaztepe Gayrimenkul Yönetimi Ticaret Limited Şirketi’nin yöneticiliğine devam etmektedir.

(Merhum) İbrahim Feridun TINAZTEPE

Tınaztepe Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nın Kurucusu İbrahim Feridun TINAZTEPE 03 Temmuz 1929 yılında Fatih/İSTANBUL’da doğmuştur. İlkokul, Orta Okul ve Lise öğrenimine İstanbul’da devam etmiştir.

Babası Cemalettin TINAZTEPE 1923 yılında Antakya’dan İstanbul’a göç ederek 1924 yılında annesi Naciye TINAZTEPE ile evlenmiştir. İbrahim Feridun TINAZTEPE’nin iki erkek kardeşi bulunmaktadır. İbrahim Feridun TINAZTEPE, 22 Nisan 2015 tarihinde vefat etmiştir.