Burslar

TINAZTEPE EĞİTİM KÜLTÜR VE SOSYAL YARDIMLAŞMA VAKFI ÖĞRENCİ BURS (SEÇİLME KOŞULLARI) YÖNERGESİ

1. BURSUN AMACI

Eğitim ve öğretimde başarılı olan, ancak maddi sıkıntı çeken ilk ve orta öğretim ile üniversite öğrencilerini tespit ederek, tahsilleri süresince karşılıksız burs vermek suretiyle; ülkemizin gelecek nesillerinin sağlıklı ve mükemmel yetişmelerine katkı sağlamaktır.

2. BURS VERİLECEK ÖĞRENCİLER

Öğrenim bursu; ilk ve orta öğretim devamı, öğrencinin başarı ve devam durumuna göre her yıl değerlendirilerek sağlanır. Öğrenim süresinin sonunda mezun olamayan öğrencinin bursu iptal edilir. Verilen burslar karşılıksız olup herhangi bir hizmet veya yükümlülük getirmez.

3. BURS KOŞULLARI

a. Burs başvuruları her yıl yenilenecektir. Aksi belirtilmediği sürece dilekçe ve belgelere istinaden alınan burslar sadece belgelerin verildiği yıl içindir. Bursunun devam etmesini isteyen öğrenciler her yıl yeni öğrenci belgesi ve transkript [ıslak imzalı ve mühürlü ] vermek zorundadır. Transkript sadece üniversite ve yüksek okullar içindir.

Özellikle istenilen belgeler aşağıdadır.

-Her okul  değişikliğinde belgelerin yenilenmesi mecburidir.

-İlkokullar için yeni öğrenim yılına ait öğrenci belgesi (ıslak imzalı ve mühürlü)

-İlkokuldan orta okula geçenler için ilk başvuru yaparken istenilen tüm belgeler,

-Orta okuldan liseye geçenler için ilk başvuru yaparken istenilen tüm belgeler,

-Liseden üniversiteye/yüksek okula geçenler için ilk başvuru yaparken istenilen tüm belgeler gerekmektedir.

b. Vakıf gerekli gördüğü hallerde verdiği bursu hiçbir gerekçe göstermeden iptal edebilir.

c. Öğrenimin devamı sürecinde, öğrenci hakkında olumsuz gelişmeler olması halinde burs derhal kesilir.

ç. Yüksek okul ve üniversite öğrencisinin ikinci sınıfta olması ve alt sınıftan dersinin bulunmaması gerekir. (hazırlık dönemi değerlendirme dışıdır)

d. Özel/Vakıf Üniversite ve Yüksek Okul, ilk ve Orta Öğrenim Öğrencilerine burs verilmez.

e. Burs alan öğrenci, düzenli ve başarılı olmak için derslerini aksaksız takip etmeyi kabul eder.

f. İletişim bilgilerinde (adres, telefon, e-mail) meydana gelen değişiklikler gecikmeksizin bildirilecektir.

g. Burs için istenen belgelerin tamamının teslim edilmemesi durumunda başvuru değerlendirilmeyecektir.

h. Alınan belgeler geri verilmeyecektir.

4. SEÇİM ESASLARI VE BURS TAHSİS TAKVİMİ

a. Burs koşullarına haiz öğrenciler, müracaatlarını posta kanalı ile veyadoğrudan Vakıf Merkezine yapacaklardır. (e-mail ve faks ile yapılan müracaatlar işlemealınmayacaktır) Burs talepleri 05 Eylül - 05 Ekim tarihleri arasında yapılacaktır. Belirtilen tarihler dışında yapılan müracaatlar işleme alınmayacaktır.

b. Burs talebinde bulunan öğrenci, aşağıda yazılı belgeleri noksansız olarak Vakıf Merkezine ulaştıracaktır.

(1) Öğrenci Belgesi (Yeni Eğitim ve Öğretim yılında düzenlenmiş ve ıslak imzalı veya mühürlü olacaktır)

(2) Yüksekokul ve Üniversite öğrencileri için Ders Durum (Transkript) Çizelgesi (Yeni Eğitim ve Öğretim yılında düzenlenmiş ve ıslak imzalı olacaktır)

(3) İki adet vesikalık Fotoğraf

(4) Öğrencinin nüfus cüzdanının iki taraflı fotokopisi (TC. Vatandaşlık numarası yazılı)

(5) Aile reisinin maddi durumunu gösterir belge (çalışıyorsa onaylı maaş bordrosu, emekli ise (SGK, BAĞ-KUR, Emekli Sandığı) Emekli Maaşı Dökümünü gösterir belge, çalışmıyorsa,   çalışmadığına dair SGK’dan alınan belgenin aslı)

(6) Aile nüfus kayıt örneği (Nüfus Müdürlüğü veya e- devletten alınacaktır

(7) Dilekçe (EK-A)

(8) Burs istek formu (EK-B)

c. Değerlendirmeler Vakıf Yönetim Kurulu tarafından yapılacak ve burs almaya hak kazanan öğrencilerin listesi her yıl vakıf sitesinde yayınlanacaktır.

5. BURSUN ÖDENECEĞİ SÜRE VE MİKTARI

a. Her yıl için öğrencilere verilecek burs miktarı ile burs verilecek öğrenci sayısı önceden Vakıf Yönetim Kurulunca tespit edilerek karar altına alınacaktır.

b. Burslar; her yıl EKİM ayından ertesi yıl HAZİRAN ayı (dahil) döneminde 9 ay süre ile aylık olarak ödenecektir.

c. Burs almaya hak kazanan öğrenciler öğrenim gördükleri yerde bulunan Türkiye İş Bankası’nda hesap açtıracak ve hesap numarasını Vakıf Merkezine yazılı olarak bildireceklerdir.

6. VAKFIN İLETİŞİM BİLGİLERİ

Tınaztepe Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı

Zeytinlik Mahallesi Fahri Korutürk Cad. Tınaztepe Çarşısı No. 39/5 Bakırköy-İSTANBUL

TELEFON: 0212 571 65 18

BELGE GEÇER: 0212 571 77 86

Web:
www.tinaztepevakfi.org

ÖĞRENCİ BURSU İÇİN GEREKLİ BELGELER

1. Öğrenci Belgesi (Yeni Eğitim ve Öğretim yılında düzenlenmiş ve ıslak imzalı olacaktır)

2. Yüksekokul ve Üniversite öğrencileri için Ders Durum (Transkript) Çizelgesi (Yeni Eğitim ve Öğretim yılında düzenlenmiş ve ıslak imzalı olacaktır)

3. Öğrencinin Nüfus Cüzdanı Fotokopisi (TC. Vatandaşlık numarası yazılı)

4. Aile reisinin maddi durumunu gösterir ıslak imzalı belgenin aslı (çalışıyorsa onaylı maaş bordrosu, emekli ise (SGK, BAĞ-KUR, Emekli Sandığı) Emekli Maaşı Dökümünü gösterir belge, çalışmıyorsa,   çalışmadığına dair SGK’dan alınan belgenin aslı)

5. Öğrenciye ait iki (2) adet vesikalık fotoğraf (Son üç ay içinde çekilmiş)

6. Aile reisinin İkametgâh İlmühaberi (Nüfus Müdürlüğü veya Mahalle Muhtarından alınmış ve ıslak imzalı olacaktır)

7. Burs istek Dilekçesi (EK-A)

8. Burs İstek Formu (EK-B)

9. Türkiye İş Bankası’na hesap açtırılıp (Banka Şube Kodu, Hesap Numarası ve Banka IBAN Numarası) Vakıf Merkezine yazılı olarak bildirilecektir. Hesap, öğrencinin kendi adına olmak zorundadır (Burs almaya uygun görülenler için)

10. Okulunda başarılı olan ve sınıfını geçen öğrencilerin bursunun devam edebilmesi için; her yıl EYLÜL ayında (yeni Eğitim ve Öğretim yılının başlangıcında) okulundan alacağı güncel ve ıslak imzalı Ders Durum (Transkript) Çizelgesi (Üniversite ve Yüksek Okul öğrencileri için) ve yeni Eğitim ve Öğretim yılına ait Öğrenci Belgesinin güncel ve ıslak imzalı aslını Vakıf Merkezine ulaştırması gerekmektedir.

11. Değerlendirmeler; Vakıf Yönetim Kurulu tarafından yapılacak ve öğrencilere bildirilecektir.

VAKIF YÖNETİM KURULU

NOT: Müracaat için gerekli tüm belgeleri hazırladıktan sonra posta yoluyla veya elden Tınaztepe Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Vakfına ulaştırınız.

EK BELGELER

a. Başvuru Dilekçe Örneği (EK-A)

b. Burs İstek Formu (EK-B)

EK BELGELERİ İNDİR >>>

Burslar Hakkında

Amaç, eğitim ve öğretimde başarılı olan, ancak maddi sıkıntı çeken ilk ve orta öğretim ile üniversite öğrencilerini tespit ederek, tahsilleri süresince karşılıksız burs vermek suretiyle; ülkemizin gelecek nesillerinin sağlıklı ve mükemmel yetişmelerine katkı sağlamaktır. Burslar hakkında bilgi alın:

Burs Alma Koşullarını Öğrenin >>>

2018-2019 Eğitim Yılında Burs Alacak Öğrenci Listesi için Tıklayınız

Tınaztepe Vakfı - Tüm Hakları Saklıdır.